Григор Димитров и Новак Джокович ще играят на турнири на Балканите


Григор Димитров и Новак Джокович ще играят на турнири на Балканите
Снимка: Getty Images/Gulliver

1614 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще се завърне на корта след дълга пауза заради пандемията от COVID-19 през юни. Григор ще играе във верига демонстративни турнири, организирани от световния номер 1 Новак Джокович.

Серията, наречена Адриа Тур, предвижда някои от най-известните тенисисти в света да премерят сили в четири поредни уикенда през юни и юли в четири различни балкански града - Белград, Сърбия (13/14 юни), Задар, Хърватия (20/21 юни), Черна Гора (все още не е определен градът-домакин, 27/28 юни) и Бяна Лука, Босна и Херцеговина (3/4 юли).

Предвижда се във всеки минитурнир да участват осем тенисисти, разделени в две групи, които да играят мачове всеки срещу всеки във формат два от три сета до 4 гейма, а първенците в групите да се изправят един срещу друг на финал в неделя вечерта.

Все още не е ясно в кой точно турнир ще се включи Димитров и дали ще участва само в един от уикендите или в повече. Сред другите потвърдили участие до момента са световният номер 3 Доминик Тийм, сърбинът Виктор Троицки и босненецът Дамир Джумхур. Джумхур и Джокович също така ще направят демонстративен мач в Сараево на 5 юли.

Наскоро се навършиха 7 години от знаменитата победа на Григор Димитров над тенисист №1 в света Новак Джокович (видео и подробности вижте тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички