Григор Димитров - Холгер Руне по ТВ: Къде да гледаме тенис ФИНАЛА в Бризбън?


Григор Димитров - Холгер Руне по ТВ: Къде да гледаме тенис ФИНАЛА в Бризбън?
Снимка: Getty Images

11066 0

Григор Димитров ще спори за трофея още в първата надпревара, в която участва през новия сезон. Хасковлията излиза за третия си финал в Бризбън, след като през 2013 година губи мача за трофея от Анди Мъри, а през 2017-а го печели след успех над Кей Нишикори.

Сега срещу него е водача в тазгодишната основна схема Холгер Руне. Датчанинът е осми в света - с шест места по-напред от 32-годишния българин. Освен това Руне е и значително по-млад от своя съперник - като цели 12 години разделят двамата.

Това ще е третият им дуел, след като се изправиха два пъти един срещу друг през миналата година. Първо Руне победи с 3:1 на Уимбълдън (трева), а след това Григор надделя към края на кампанията - в Пекин (хард) с 2:0.

Още: "Поезия в движение": Григор Димитров плени тенис света с отигравания (ВИДЕО)

Пътят на Григор Димитров до финала

За да стигне до мача за титлата, Гришо се справи с четирима съперници, като загуби само един сет. Това се случи в откриващия мач - в повторението на финала от 2013-а година, като записа обрат срещу бившия номер 1 в света Анди Мъри (4:6, 7:5, 6:2 в отделните части). В останалите срещи Григор надделя последователно над Даниел Алтмайер (6:1, 6:2), Ринки Хиджиката (6:1, 6:4) и Джордан Томпсън (6:3, 7:5).

Пътят на Холгер Руне до финала

Датският му опонент пък загуби общо два сета до момента, но това се случи в първите му две срещи. Руне отстрани последователно Макс Пърсел (4:6, 6:4, 6:2), Александър Шевченко (6:4, 5:7, 6:2), Джеймс Дъкуърт (6:2, 7:6(6) и Роман Сафиулин (6:4, 7:6(0).

Холгер Руне вдига победоносно ръка

Още: Григор Димитров се разчувства след големия момент: Говори емоционално по важни теми (ВИДЕО)

Къде да гледаме Григор Димитров срещу Холгер Руне в спор за трофея?

Големият мач за трофея на сингъл при мъжете ще е трети от програмата, като ще започне не преди 08:30 часа българско време. Ще можете да го наблюдавате пряко по "Макс спорт 3", както и да го следите НА ЖИВО в SportLive.bg.

Перфектен: Григор Димитров е на финал в Бризбън след "лекция" срещу палача на Надал (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички