Григор Димитров - Александър Шевченко по ТВ: Къде да гледаме 1/4-финала от тенис турнира в Ротердам?


Григор Димитров - Александър Шевченко по ТВ: Къде да гледаме 1/4-финала от тенис турнира в Ротердам?
Снимка: Getty Images

9588 0

Григор Димитров продължава на високо ниво през 2024-та година и се класира за четвъртфиналите в турнира в Ротердам. Това е и първата надпревара за Гришо през сезона от тази категория (ATP 500), като до момента отстрани двама - Лоренцо Сонего и Мартон Фучович.

Така стигна до най-добрите осем, а в пряк сблъсък за място в топ 4 от състезанието ще срещне изненадващо име. Това е Александър Шевченко, който стигна до четвъртфинала, след като отстрани Джан Джиджън (2:1) и Холгер Руне (2:1). Успехът му над датчанина бе впечатляващ и дойде след обрат.

Това лиши Григор от първи сблъсък с поставен в турнира, както и от повторение на финала в Бризбън от началото на годината. Тогава Димитров сломи именно Руне. Срещу Александър Шевченко пък няма нито един мач до момента и това ще е първи сблъсък между тях.

Още: Изненадата е ФАКТ: Холгер Руне НЯМА да бъде съперникът на Григор Димитров на 1/4-финалите в Ротердам

Григор Димитров продължава напред в Ротердам

Шевченко е на 23 години и е от Казахстан. Той заема 57-ото място в световната ранглиста. През сезона до момента има 7 победи и 5 загуби. Григор пък е на 13-о място в света и е с близо 10 години по-голям. Българинът е състезателят с най-много победи през годината - 12 (като има и 2 поражения).

Победителят от тази двойка ще срещне на полуфиналите един измежду втория поставен в схемата Андрей Рубльов (номер 5 в света) и петия в схемата Алекс де Минор (номер 11 в света).

Къде и кога да гледаме Григор Димитров срещу Александър Шевченко?

ЕХА: РУСОТО ИЗКУШЕНИЕ В ЛОЖАТА НА ГРИШО, КОЕТО МУ ДАВА КРИЛЕ В РОТЕРДАМ (ГАЛЕРИЯ)

Дуелът между Гришо и Шевченко е втори на централния корт, където програмата започва в 12:00 часа българско време с мача на двойки между Ерлер/Мидлер срещу Коолхоф/Мектич. Това означава, че мачът на българина ще започне след края на първия двубой, но и не преди 14:00 часа българско време.

Срещата между Григор Димитров и Александър Шевченко ще бъде излъчена пряко по "Макс спорт 1". Освен това ще можете да я следите НА ЖИВО в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички