Голям сблъсък за Цвети Пиронкова, изправя се срещу Серена Уилямс на 1/4-финалите на US Open


Голям сблъсък за Цвети Пиронкова, изправя се срещу Серена Уилямс на 1/4-финалите на US Open
Снимка: Guliver/GettyImages

5075 0

Цветана Пиронкова не спира да сътворява чудеса, като се класира на 1/4-финал на US Open. На 1/8-финалите българката изкова много тежка, но още по-сладка победа с 6:4, 6:7, 6:3 над Ализе Корне в мач, в който родната представителка трябваше да мине през 9-те кръга на Ада в 3-часовата битка на корт "Луис Армстронг".

Сега препятствието пред Цвети ще е повече от сериозно. За място на полуфиналите Пиронкова ще се изправи срещу любимката на местната публика Серина Уилямс. Американката се наложи над Мария Сакари от Гърция с 3-6, 7-6, 3-6, а това бе нейна победа №100 на Ю Ес Оупън.

До момента Цветана Пиронкова и Серина Уилямс са се срещали два пъти на корта, като американката няма загуба и в двата двубоя. За последно двете се изправиха една срещу друга на турнира в Синсинати преди 5 години. Серина е една от фаворитките за спечелването на титлата, като до момента тя е завоювала впечатляващите 23 отличие от турнири Голям шлем.

Българката се завърна на корта след повече от тригодишно отсъствие след раждането на сина й Александър и спечели първите си три мача на Флъшинг Медоус без загубен сет. Нашата тенисистка стартира участието си в турнира с победа над рускинята Людмила Самсонова с 6-2, 6-3, след което елиминира 10-та поставена Гарбине Мугуруса от Испания със 7-5, 6-3 и Дона Векич с от Хърватия с 6-4, 6-1.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички