Големият кошмар на Григор Димитров за 2023-та: Изпадна в рядко срещана криза


Големият кошмар на Григор Димитров за 2023-та: Изпадна в рядко срещана криза
Снимка: БГНЕС/ЕПА

9556 0

Григор Димитров изпраща доста успешна календарна 2023-та година. За ракета номер 1 на България остават още два турнира до края на сезона. Има само един тенисист през кампанията, който се изправи цели четири пъти срещу хасковлията, а Гришо така и не успя да го победи.

Става въпрос за германеца Александър Зверев, който отстрани Димитров последователно на Ролан Гарос, Мастърса в Синсинати, US Open и турнира в Ченгду. За сравнение - Яник Синер и Карлос Алкарас се доближават до успехи над българина през годината, като са записали по два. Световният номер 2 обаче преклони глава пред Григор на Мастърса в Шанхай.

Зверев отбеляза прогрес от едно място в световната ранглиста при последното обновяване (до номер 9), но това се дължи изцяло на падението на Тейлър Фриц, който загуби 455 точки. Извън това - 26-годишният германец е в кошмарна серия.

Той се намира в поредица от три поражения, като вече има общо 23 за годината. Слабият му период е в Азия и ако стартът не е толкова притеснителен (на полуфиналите в Пекин от Даниил Медведев), то последните две поражения са твърде разочароващи.

Зверев загуби в първите си мачове в Шанхай и в Токио - съответно от Роман Сафиулин и Джодан Томпсън. Ако продължи така и в оставащите турнири до края, рискува да изгуби мястото си в надпреварата за финалния турнир на 8-те най-добри през годината, провеждащ се в Торино.

Към момента е седми с 3415 точки. Девети е Тейлър Фриц с 2965, следван от Каспър Рууд (2795) и Хуберт Хуркач (2775).

Първата ракета на България Григор Димитров пък записа невиждано от 2 години и 1/2 класиране.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички