Борис Бекер прогнозира за Григор Димитров и разсмя всички: Докъде ще стигне на Australian Open?


Борис Бекер прогнозира за Григор Димитров и разсмя всички: Докъде ще стигне на Australian Open?
Снимка: колаж: SportLive.bg, снимки: Getty Images

61094 0

Едно от най-големите имена в историята на тениса - Борис Бекер, даде обширно интервю преди започващия първи турнир от Големия шлем за годината - Australian Open. В него бе запитан и за най-добрия български тенисист Григор Димитров.

Бекер, който има шест титли от Големия шлем, определи световния номер 1 Новак Джокович като фаворит за трофея. Германецът заяви, че Ноле изглежда напълно възстановен от травмата в китката, която получи на United Cup.

Борис Бекер с големи комплименти за Григор Димитров

Тенис легендата Борис Бекер

Впоследствие бе запитан и за Гришо, като във въпроса се съдържаше и фактът, че българинът е спечелил трофея в Бризбън след победа над Холгер Руне. Като част от отговора си Бекер разсмя всички, като на няколко пъти се извини за мнение по темата.

Още: Australian Open внесе тъжна яснота: В кой ден започва Григор Димитров?

Това се случваше, когато призна, че Димитров е бил по-добър от Руне, както и когато заяви, че при следващата им среща отново ще бъде за датчанина. Бекер отбеляза и че ще има нужда от цял ден, за да обясни в подробности какво не се е получавало за Григор в последните години.

"На първо място трябва да отбележа, че Григор винаги е бил сред най-талантливите в Тура - от дебюта си. Ще имаме нужда от цял ден, за да навляза в подробности относно това какво не се получи за него в продължение на години. Вече обаче е във втората половина от кариерата си и е осъзна, че още има неща, които би искал да постигне. Резултатите от втората половина на 2023 година, особено финала в Париж, са доказателство на какво е способен.

Димитров направи нещо, което не е никак лесно - да пренесе формата си от края на миналия сезон в началото на новия. Играе може би най-добрия тенис в кариерата си. Гледах финала в Бризбън и подкрепях Руне, надявам се да ме разберете, но е факт, че Григор бе по-добрият в онзи ден. На няколко пъти изпрати чудесен бекхенд по правата, сервисът, форхендът, движението му по корта - всичко бе отлично. Пълният комплект.

Много се радвам на успехите на Григор, тъй като е сред най-симпатичните и обичани играчи в Тура. Успехите му могат да привлекат още повече фенове към тениса, защото наистина е чудесен човек и отличен посланик на нашия спорт. Надявам се при следващ мач с Руне да загуби, ще се наложи да ме извините за това, но винаги съм се наслаждавал да гледам Димитров и успехите му ме радват" - започна Бекер.

Борис Бекер прогнозира докъде би стигнал Григор Димитров на Australian Open

Още: Най-болезнената загуба на Григор Димитров на Australian Open: 5 часа, 3 мачбола и пропуснат финал (ВИДЕО)

Григор Димитров с трофея от Бризбън

Впоследствие бе запитан и докъде може да стигне Григор Димитров на Откритото първенство на Австралия по негово мнение. Бекер сподели, че при този жребий осминафиналът е напълно реалистична цел, а след това - "кой знае".

"Настоящата позиция на Димитров със сигурност е голямо предимство, тъй като няма да играе срещу някой от фаворитите през първата седмица. Предвид жребия - осминафинал е напълно реалистична цел за Григор, а след това - кой знае? Ако запази формата си - със сигурност ще е голямо предизвикателство за всеки" - завърши Бекер. А друг легендарен тенисист посочи Григор Димитров като "скрит фаворит" за Australian Open.

Финал с Джокович? Най-тежкият потенциален съперник за Григор Димитров във всеки кръг на Australian Open

Изумително: Григор Димитров e сред ТОП фаворитите за Australian Open, но има и неприятна изненада

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички