Фортуна спря Пиронкова в Истанбул


Фортуна спря Пиронкова в Истанбул
Снимка: Getty Images/Guliver

1144 0

В истинска, но нещастна драма се превърна четвъртфинала в Истанбул на първата ни ракета при жените Цветана Пиронкова. Тя загуби с 2:6, 6:3, 6:7 (5) от Уршула Радванска и пропусна да изравни най-доброто си постижение на турнира в Истанбул - полуфинал.

Първите два сета се развиха доста категорична за спечелилата ги в крайна сметка тенисистка. Уршула Радванска взе първата част с 6:2, като навъртя шест поредни гейма, след като Цвети поведе с 2:0, правейки пробив, но само толкова.

Във втората част Пиронкова записа серия от пет гейма поред, но Радванска върна единият пробив и принуди Цвети да сервира за втори път, за да вземе сета.

Решителната трета част беше фестивал на пробивите - от общо 12 изиграни гейма, само два бяха спечелени от сервиращата тенисистка. Цвети на два пъти можеше да затвори на свой сервис мача - и при 5:4, и при 6:5, но се провали, като във втория случай загуби гейма с две поредни двойни грешки.

Стигна се до тайбрек, където Радванска дръпна с 5:0 точки, при 6:1 имаше пет мачбола, Пиронкова обаче спаси четири от тях, а на петия мрежата помогна на Радванска и българката отпадна крайно драматично.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички