Цвети Пиронкова мина през ада, но оцеля на старта в Истанбул


Цвети Пиронкова мина през ада, но оцеля на старта в Истанбул

1347 0

Цветана Пиронкова с обърна от 0:6 в първия сет мача си срещу 20-годишната Маргарита Гаспарян на старта на тенис турнира в Истанбул с награден фонд награден 250 000 долара. Поставената под №8 в основната схема българка мина и през два спасени мачбола и два тайбрека, педи да триумфира с 0:6, 7:6 (4), 7:6 (3).

В първия сет квалификантката Гаспарян се разправи с Пиронкова за едва 21 минути, като позволи на първата ни ракета да спечели едва 6 точки. Цвети видимо не успяваше да вкара достатъчно сила в ударите си, придвижваше се трудно по корта и след края на първата част се прибра в съблекалнята за медицински таймаут.

Пиронкова отново не намираше сервиса си в началото на втората част, само че няколко грешки на рускинята ѝ дадоха първи геймбол в мача за 40-30 и Цвети най-после се разписа в резултата. Българката показа доста по-голяма стабилност в подаванията си, а при 2:1 дори стигна до брейкпойнт, но световната №110 го заличи с премерено излизане на мрежата. При 4:3 първата ни ракета се добра до 15-40, само че Гаспарян ги отрази с мощна и прецизна игра от форхенд. Рускинята не се огъна и след час битка във втория сет го вкара в тайбрек. В него обаче Пиронкова наложи волята си, откъсна се рано с 5:0 точки и рестартира мача със 7:4.

Във втория сет Цвети ясно показа, че има сили да се пребори за победата и в началото на третия проби за 2:1 от четвъртия си опит. Нататък българката минаваше изключително рутинно през подаванията си до 5:4, когато се намираше на две точки от победата при 30-30, но в крайна сметка позволи на 20-годишната рускиня да върне пробива. Гаспарян дори поведе с 6:5 и имаше два мачпойнта, които Пиронкова прати в историята с много точна игра. Рускинята не можеше да се похвали със същата психическа устойчивост и набързо изостана с 0:4 точки в тайбрека. Цвети нямаше как да изпусне подобен аванс и приключи обрата със 7:3, а в следващия кръг я очаква Куруми Нара.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички