Пиронкова се класира на четвъртфинал в Истанбул


Пиронкова се класира на четвъртфинал в Истанбул
Снимка: Getty Images/Guliver

1079 0

Цветана Пиронкова се класира за четвъртфиналите от тенис турнира на твърди кортове в Истанбул. В среща от втори кръг, пловдичанката победи с 6:3, 1:6, 6:1 японката Куруми Нара (Япония) в двубой, който продължи час и 45 минути.

Срещата се разви по изключително любопитен начин. В първия сет от изиграни 9 гейма 8 завършиха с пробиви. Цвети Пиронкова все пак бе тази, която успя да спечели веднъж подаването си (в шестия гейм за 4:2) и това се оказа напълно достатъчно.

Българката откри резултата и във втората част, но след това Куруми Нара записа серия от 7 последователни гейма на сметката си, печелейки сета и откриващия гейм в третата част. Пиронкова отговори подобаващо – 6 поредни гейма и място на четвъртфиналите.

Така Цвети записа втори 3-сетов успех, след като на старта имаше нужда от близо 3 часа, за да се справи с Маргарита Гаспарян (Русия). И в двата двубоя българката игра с превръзка на бедрото на левия крак.

Следващата съперничка на българката ще бъде Урсула Радванска. Двубоят между двете ще се играе в петък, а началният час ще стане известен по-късно днес.

С достигането си до четвъртфиналите в турнира Цветана Пиронкова си гарантира 60 точки за ранглистата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички