Финалът в Синсинати ще е повторение на този от Уимбълдън 2023


Финалът в Синсинати ще е повторение на този от Уимбълдън 2023
Снимка: Getty Images

3119 0

Новак Джокович преодоля Александър Зверев със 7-6 (7/5), 7-5 в полуфиналите и си осигури място на финала на Мастърса в Синсинати. Там той ще срещне Карлос Алкарас и ще има възможност да вземе реванш за загубата от испанеца на финала на Уимбълдън.

Световният №1, който победи сърбина за титлата в "Ол Ингланд Клъб" през юли, достигна до финала тук след трисетова победа над Хуберт Хуркач - 2:6, 7:6(4), 6:3.

Джокович инкасира пробив, когато сервираше за мача във втория сет, но бързо си върна инициативата и надделя над олимпийския шампион.

Зверев пласира повече асове (10-4) и уинъри (24-18), но въпреки това общият брой спечелени точки бе в полза на Джокович (82-78). Сърбинът спечели 80% от точките си на първи сервис (41/51) и реализира два от шестте си шанса за пробив (33%), докато неговият опонент оползотвори един от своите четири брейкпойнта (25%).

За Джокера това бе победа №1068 в Тура, като по този начин той се изравни с Рафаел Надал и Иван Лендъл на третото място по този показател. Пред него са само Роджър Федерер (1251) и Джими Конърс (1274). А ето за кое тенис величие Алкарас е пред Джокович.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички