Лошото момче на тениса отново изуми: Не исках да се връщам на корта, но това ми е работата


Лошото момче на тениса отново изуми: Не исках да се връщам на корта, но това ми е работата
Снимка: GettyImages

3842 0

Ник Кирьос направи интересно признание, като заяви, че не имал голямо желание да се връща в Тура след дългото си отсъствие. Австралиецът изигра първия си мач за годината в Щутгарт само преди няколко седмици. Припомняме, че през януари претърпя операция на коляното, която го извади от игра за няколко месеца.

Кирьос изуми с изказване за тениса

"Докато бях контузен, не гледах много тенис. Има няколко играчи, които следя, като Тиафо и Кокинакис например. Гледах и финалите на Големия шлем, естествено, както и по-голямата част от Australian Open. Това, което постигна Алкарас за толкова кратко време, е невероятно. Харесва ми да го гледам, тъй като е много дисциплиниран и му личи, че наистина обича тениса. Харесва му да взаимодейства с тълпата. Ако трябва да съм честен обаче, тенисът не ми липсваше особено. Не исках да се връщам в Тура, но в крайна сметка това ми е работата", заяви Кирьос на пресконференция преди старта на Уимбълдън.

В очакване на Уимбълдън

"Това е е най-престижният турнир в света. Положих много усилия, за да бъда в състояние да участвам. Все още има някои въпросителни, разбира се. Фактът, че мачовете са във формат "три от пет", коренно променя ситуацията. Миналата година подготовката ми за Уимбълдън бе възможно най-добрата, но сега не е така.

Както казах, обаче, от началото на годината извървях дълъг и труден път, а през последните седмици тренирах с някои от топ играчите в Тура. Физически се чувствам добре, но като цяло очакванията ми не са много високи. Просто ще дам всичко от себе си и ще видим какво ще се случи", допълни още тенистът.

Без конкретни цели в дългосрочен план

"Оптимист съм, тъй като винаги съм бил сред играчите, на които не са им нужни много мачове, за да се подготвят за турнирите от Големия шлем. Сервисът ми продължава да е много добър и все още съм способен да победя повечето от играчите в Тура. В първия кръг ме очаква Давид Гофен и в момента мисля само за този мач", допълни Кирьос, който наскоро показа нрава си и се заяде с Алкарас.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички