Финал с Джокович? Най-тежкият потенциален съперник за Григор Димитров във всеки кръг на Australian Open


Финал с Джокович? Най-тежкият потенциален съперник за Григор Димитров във всеки кръг на Australian Open
Снимка: Getty Images

15619 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров все още няма загуба през новата година и влиза в първия турнир от Големия шлем за сезона със самочувствието на шампион от Бризбън. Разбира се - след триумфа остана в Австралия, защото предстои Australian Open. След успеха си в първия за сезона турнир Гришо се изкачи нагоре в класацията букмейкърите за победител в Мелбърн, като в Bet365, например, коефициентът за негов триумф е 41.00 (всеки желаещ може да разбере как се залага в Bet365). 

32-годишният българин вече научи и срещу кой съперник ще започне своето участие. Жребият е изтеглен и е ясно в коя четвъртина попадна Гришо. Към това обаче ще се върнем последователно след малко в материала.

Потенциално най-тежкият път на Григор Димитров до финала на Australian Open

Изумително: Григор Димитров e сред ТОП фаворитите за Australian Open, но има и неприятна изненада

Григор Димитров след триумфа в Бризбън

*Важно уточнение за материала е, че със сигурност ще има изненади и абсолютно никога не се случва така, че по-високо ранкираните да продължат неизменно до самия край. Целта на материала не е да покаже срещу кой ще играе Григор във всеки двубой, а потенциално най-трудния му съперник във всеки кръг.

Димитров стартира в първи кръг срещу унгареца Мартон Фучович, който е под номер 69 в световната ранглиста. Изненадващо или не, но Фучович има предимство от 2:1 успеха срещу хасковлията, като е спечелил и единственият им сблъсък на турнир от Големия шлем (US Open).

Все пак - Григор е абсолютен фаворит. Такъв ще бъде и във втория кръг, където ще се изправи срещу Себастиан Офнер или Танаси Коканакис. Първият е по-високо ранкиран, като заема 37-ата позиция в световната ранглиста.

Още: И дъщеря на тенис легенди се прехласна по Григор Димитров след титлата му в Бризбън

Потенциално най-силният му съперник за третия кръг би бил Алехандро Давидович Фокина, който е 23-ти в света. И в този дуел обаче Димитров би бил фаворит. Първият случай, в който може да е аутсайдер, ще е и сблъсъкът му с големия фаворит в четвъртината.

Жребият размина 13-ия в света българин с първите двама в световната ранглиста - съответно Новак Джокович и Карлос Алкарас. Григор обаче се натъкна на третия, като дуелът с Даниил Медведев би бил на осминафиналите (поради ранкинга му трябваше да срещне на тази фаза някой от първите четирима - другият вариант бе Яник Синер).

Още: "Кралицата на корта", която имаше връзка с Григор, със специални думи за Димитров

Димитров се е срещал 9 пъти с руснака, като има 3 победи - включително и на последния си турнир от миналата година - Мастърса в Париж, когато игра финал с Джокович, но загуби. Това обаче е и единственият успех на Гришо срещу Медведев от последните им четири срещи.

Григор Димитров и Даниил Медведев

Ако Димитров стигне до четвъртфиналната фаза, най-силният съперник, който може да срещне там, е Холгер Руне. Любопитното е, че съвсем наскоро датчанинът загуби срещу българина - и то във финала на Бризбън.

Финал Григор Димитров - Новак Джокович на Australian Open?

Ако българинът повтори най-доброто си постижение на турнир от Големия шлем и стигне мечтан полуфинал, то там най-трудният съперник би бил Карлос Алкарас. Това автоматично означава, че немислим и невиждан в кариерата първи финал за Гришо на турнир от този ранг потенциално би бил срещу световния номер 1 Новак Джокович.

Самият Григор Димитров говори обнадеждаващо преди старта на Australian Open.

Още: Красота и топ изпълнения: Най-добрите моменти от Григор Димитров в Бризбън (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички