"Кралицата на корта", която имаше връзка с Григор, със специални думи за Димитров


"Кралицата на корта", която имаше връзка с Григор, със специални думи за Димитров
Снимка: Getty Images

80411 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров прекъсна сушата си без трофей и спечели първи такъв от 2017 година насам. 32-годишният хасковлия се радва на чудесна форма вече няколко месеца и ще бъде сред най-интересните фигури на предстоящия първи турнир от Големия шлем за годината - Australian Open.

Доста фигури от света на тениса вече поздравиха Гришо за титлата му в Бризбън. Той спечели надпреварата, част от сериите ATP 250, след като сломи последователно Анди Мъри, Даниел Алтмайер, Ринки Хиджиката, Джордан Томпсън и Холгер Руне.

Успехът срещу датчанина пък му бе петият срещу представител на топ 10 за последните няколко месеца. С отличните си изяви Григор се изкачи с една позиция до номер 13 в световната ранглиста и доближи топ 10 само на 175 точки (10-и е Алекс де Минор).

Още: Красота и топ изпълнения: Най-добрите моменти от Григор Димитров в Бризбън (ВИДЕО)

Серина Уилямс със специални думи за Григор Димитров след трофея в Бризбън

Серина Уилямс усмихната

Колкото до успеха в му Бризбън, едно от най-късните поздравителни съобщения дойде от Серина Уилямс. Както е известно, твърди се, че "кралицата на корта" и Гришо са били в интимни отношения, като засилените слухове започнаха през 2013 година.

Никой от двамата обаче не излезе публично да потвърди. В крайна сметка Серина се дистанцира от Димитров, след като българинът започна да се среща с голямата ѝ съперничка - Мария Шарапова. Въпреки това Григор и Серина подновиха приятелски отношения.

Сега двамата са в чудесни такива, като често се шегуват един с друг. За триумфа на Димитров в Бризбън тя дори го нарече неин брат. "Толкова съм щастлива за моя брат" - споделя тя върху кадри от успеха му, споделени на "стори" в личния ѝ профил в социалната мрежа Instagram.

Само след няколко дни ще стане ясен и жребият за първия за годината турнир от Големия шлем. Григор Димитров изумително е сред ТОП фаворитите за трофея от Australian Open - но има и неприятна изненада.

Още: Бивша треньорка на Серина за Григор: Толкова съм щастлива за това момче!

Малшанс: Какво очаква Григор Димитров на Australian Open и кога може да срещне играч от топ 4?

Само 1 е по-успешен от Григор Димитров за 2024-та: Кошмарът му от миналия сезон

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички