И дъщеря на тенис легенди се прехласна по Григор Димитров след титлата му в Бризбън


И дъщеря на тенис легенди се прехласна по Григор Димитров след титлата му в Бризбън
Снимка: Instagram

12288 0

Дъщерята на Андре Агаси и Щефи Граф - Джаз, е поредната, която изрази възхищение от титлата на Григор Димитров в Бризбън. Българинът прекъсна 6-годишна суша без трофеи, започвайки 2024 година по отличен начин.

Григор "подпали" тенис света

Димитров получи редица поздравления за успеха си, включително и от Серина Уилямс, а Джаз Агаси бе доста по-пикантна в изказа си за триумфа. Тя написа като коментар под снимки на Григор от турнира: "Разгорещи ме".

Димитров, бивш номер 3 в света, не беше печелил титла от 2017 г., когато триумфира във финалите на ATP. Той се бореше с контузии и непостоянство през последните няколко години. Все пак той показа признаци на възраждане през 2023 г., достигайки до финала на Мастърса в Париж и Женева, заедно с изяви на полуфинал в Ротердам, Вашингтон, Ченду и Шанха, допълва "Sportskeeda" за представянето на българина.

Успехът срещу Холгер Руне на финала пък му бе петият срещу представител на топ 10 за последните няколко месеца. С отличните си изяви Григор се изкачи с една позиция до номер 13 в световната ранглиста и доближи топ 10 само на 175 точки (10-и е Алекс де Минор).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички