Феноменална Ига Швьонтек победи София Кенин на финала на Ролан Гарос!


Феноменална Ига Швьонтек победи София Кенин на финала на Ролан Гарос!
Снимка: Getty Images/Guliver

2607 0

19-годишната полякиня Ига Швьонтек е новата шампионка на Ролан Гарос! Швьонтек, която бе непоставена на турнира в Париж, надигра София Кенин на финала с 6:4, 6:1 и спечели надпреварата без нито един загубен сет. Това беше и въобще първата титла на Швьонтек в кариерата.

Американската й съперничка изпитваше болки в мача, което й попречи да разгърне пълния си потенциал. Въпреки това младата Швьонтек не се разколеба през целия мач и категорично надигра Кенин, както стори и с предишните си опонентки по пътя към финала.

"Не знам какво се случва. Толкова съм горда. Това е лудост. Никога не съм си мислила, че ще спечеля Голям шлем и сега съм тук. Беше толкова удивително за мен", сподели развълнуваната Швьонтек след края на срещата. 

След тази победа Швьонтек ще влезе в топ 20 на женския елит. Тя е първата полякиня, която играе на финал на Ролан Гарос. За последно Джъстин Хенин успя да спечели турнира в Париж без загубен сет преди 13 години. Швьонтек е най-младата шампионка на Ролан Гарос от 1990 година насам (Моника Селеш).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички