Надал: След като Федерер напусна тениса, важна част от мен си тръгна с него


Надал: След като Федерер напусна тениса, важна част от мен си тръгна с него
Снимка: GettyImages

1287 0

Испанската тенис легенда Рафаел Надал коментира завършека на звездната професионална кариера на колегата му от Швейцария - Роджър Федерер. 41-годишният тенисист си партнира с Надал в последния си професионален мач, който бе на двойки на Laver Cup.

Противници на легендите от Европа бяха Франсис Тиафо и Джак Сок, като американските тенисисти съумяха да наложат загуба на звездното дуо с 4:6, 7:6 (2), 11:9.

"След като Федерер напусна тениса, важна част от мен си тръгна с него. Защото всички моменти, в които Роджър беше близо или пред мен, бяха най-важните моменти в живота ми", заяви Надал пред официалната страница на Асоциацията на професионалистите по тенис в социалните мрежи.

На 15 септември 41-годишният Роджър Федерер официално обяви, че се оттегля от спорта. Той има 103 титли в турнири под егидата на ATP, включително шест победи във Финалния турнир и прекара рекордните 237 поредни седмици на върха на световната ранглиста.

Федерер е олимпийски шампион от 2008 г. на двойки и вицешампион от Игрите през 2012 г. на сингъл. Заедно с националния отбор на Швейцария той спечели Купа Дейвис през 2014 г.

Вижте повече за последния му мач!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички