Федерер след 5-часовия финал: На 37 не е толкова зле


Федерер след 5-часовия финал: На 37 не е толкова зле
Снимка: Getty Images/Gulliver

4963 0

Легендарният швейцарски тенисист Роджър Федерер запази чувството си за хумор дори и след тежкия и продължителен финал на "Уимбълдън", загубен от Новак Джокович след 5-сетова драма. 8-кратният шампион на "Уимбълдън" се пошегува, че се чувства отлично дори на 37-годишна възраст. 

Швейцарецът не пропусна да поздрави Джокович за доброто му представяне, но отбеляза, че е имал своите шансове да спечели мача: "Беше страхотен мач, дълъг, в него имаше всичко. И двамата играхме невероятен тенис.  Ноле, ти беше страхотен, поздравления от мен!"

"Не знам как се чувстват другите хора на тази възраст, но 37 години не са толкова много. Аз се чувствам чудесно. Ще имам нужда от повече време да се възстановя физически. Дадох всичко, което можах. И на 37 години можем да продължим да се чувстваме великолепно. Семейството ми щяха да са още по-горди, ако бях спечелил. Радвам се, че са тук, изкарахме страхотна седмица, обичам ви!", добави още Федерер.

Междувременно шампионката в женския тур Симона Халеп заяви след триумфа, че никога не е имала по-добър мач (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички