Поредният изумителен рекорд с марка Федерер на "Уимбълдън"


Поредният изумителен рекорд с марка Федерер на "Уимбълдън"
Снимка: Guliver/GettyImages

5344 0

След като вече е считан за тенисист №1 в историята и е спечелил 8 титли на "Уимбълдън", Роджър Федерер записа поредния изумителен рекорд на легендарната тенис надпреварата. Швейцарецът регистрира успех №100 на кортовете в "Меката на тениса", след като обърна Кей Нишикори на 1/4-финал и спечели след 4:6, 6:1, 6:4, 6:4.

Японецът започна ударно и много агресивно още в първия гейм, което изненада Федерер. Швейцарецът допусна пробив още в началното си подаване и до края на сета не успя да го върне, въпреки че имаше няколко шанса за това. Нишикори поведе в сетовете за 44 минути игра, но допусна Федерер да влезе в отличен ритъм и още във втория сет Маестрото разгроми съперника си с 6:1 - 1:1 в сетовете.

Нишикори започна ударно с прословутите си бекхенд-ретури, два от които се превърнаха в уинъри (на втори сервис), и то от двете половини на корта. Той също така бе агресивен и излизаше на мрежата след върната топка, като именно с воле завърши впечатляващия пробив за 1:0. Брейкът бе затвърден след сбъркан бекхенд от Федерер, който преди това бе подарил още две точки на противника си, но пък иначе направи два впечатляващи уинъри със задната страна на ракетата.

Гейм №7 се оказа с решаваща стойност в 3-ия сет, след като Федерер успя да проби при 4-ия си опит и до края задържа аванса си, въпреки че Нишикори имаше точка за пробив при 5:4. В 4-ия сет равенството се задържа до 4:4, когато Федерер демонстрира сериония си опит. Той стигна до две точки за пробив и остави Нишикори да води следващото разиграване и японецът сбърка - пробив и след това спечелен сервис гейм на швейцареца - победа и полуфинал за Роджър.

Освен че това беше победа №100 на Федерер, той се превърна във втория най-възрастен полуфиналист на турнир от Големия шлем (лидер е Джими Конърс, който игра 1/2-финал на Us Open на 39-годишна възраст).

В следващата фаза ще станем свидетели и на класиката срещу Рафаел Надал, който прави изключително силен турнир и благодарение на изменения си стил през този сезон, е една от големите изненади на "Уимбълдън".

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички