Треньор на Роджър Федерер: Отказването му е облекчение за мен


Треньор на Роджър Федерер: Отказването му е облекчение за мен
Снимка: Getty Images

3326 0

Треньорът по физическа подготовка на Роджър Федерер - Пиер Паганини, обясни защо смята завършването на кариерата му за правилно решение. 41-годишният швейцарец, 20-кратен шампион на Голям шлем, обяви, че слага край на състезателната си кариера след Лейвър Къп 2022.

"Смятам това за мъдро решение. Може да напусне тура, но да продължи да обича тениса и да играе. Напускането на тениса на Роджър Федерер за мен е облекчение. Не искам той отново да получи контузия и занапред да се сблъсква с физически проблеми. В елитния спорт трябва да можеш да тренираш на предела, но също така да разбираш как да не прекаляваш", каза Паганини, цитиран от "Blick".

"Основното качество на Федерер? Неговата непосредственост. Такива хора срещаш веднъж в живота. Федерер ще бъде внимателен с всеки човек. Той е честен, искрен и любознателен. Роджър винаги е на 100% истински", допълни треньорът. А ето 9 рекорда на Федерер, които трудно ще бъдат подобрени. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички