Фалстарт за българските тенисистки на Били Джийн Кинг Къп


Фалстарт за българските тенисистки на Били Джийн Кинг Къп
Снимка: БФТенис

1688 0

Неприятен старт за женския национален отбор на България по тенис! Нашите момичета загубиха от Сърбия с 1:2 победи в първата си среща от груповата фаза на Евро-африканската зона на тенис турнира Били Джийн Кинг Къп. Мачовете се играят на червени кортове в турския курорт Анталия. 

В първата среща Денислава Глушкова загуби от Миа Ристич с 2:6, 2:6. След това Изабелла Шиникова допусна обрат и отстъпи от Лола Радивойевич с 6:3, 3:6, 2:6. В срещата на двойки Гергана Топалова и Лия Каратанчева победиха Радивойевич и Катарина Козаров с 2:6, 6:3, 6:3.

Тимовете са разделени в две групи - едната от пет, а другата от шест отбори. Три от тях ще се класират за участие догодина в квалификациите за финалите на турнира, два отпадат в Група 2. Победителите в групите печелят директна промоция, а завършилите на второ място ще играят директен мач за класиране за финалите.

Петото място в групата означава бараж за оставане, а шестото директно изпадане. България е в група с отборите на Сърбия, Швеция, Хърватия, Дания и Норвегия. В другата група са тимовете на Латвия, Унгария, Турция, Нидерландия и Египет.

България е в състав Гергана Топалова, Изабелла Шиникова и Джулия Терзийска, Денислава Глушкова и Лия Каратанчева. Капитан на България е Дора Рангелова.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Два тайбрека, супертайбрек и драма: Григор Димитров не завърши обрата срещу братя Циципас

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички