Ето с кого ще играе Григор на 1/4-финал, ако препъне Надал днес


Ето с кого ще играе Григор на 1/4-финал, ако препъне Надал днес
Снимка: Getty Images/Gulliver

1567 0

Гуидо Пела стана вторият четвъртфиналист на силния тенис турнир от сериите Мастърс 1000 в Монте Карло, след като победи за 2 часа и 14 минути №11 в схемата Марко Чекинато. В отделните части аржентинецът се наложи с 6-4, 4-6 и 6-4.

Това е трети трисетов успех за Пела, който отстрани в миналия кръг №7 Марин Чилич. Именно Пела ще е и следващият опонент на Григор Димитров, ако българинът има щастието да спечели срещу 11-кратния победител в надпреварата Рафаел Надал.

Двубоят започна равностойно, като и двамата тенисисти не бяха много стабилни при своите подавания. В крайна сметка Пела записа три пробива в тази част срещу два на Чекинато и поведе с 1:0. Във втория сет италианецът имаше повече възможности от своя опонент. Той направи два пробива срещу един и измъкна частта със същия резултат 6-4. В решителния трети сет Пела беше пределно концентриран и не позволи на Чекинато да спечели неговото подаване. Аржентинецът успя да пробие веднъж от три възможности и триумфира за мястото си на 1/4-финалите. Колко точки има да защитава Димитров в сезона на клей вижте в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички