Емоционално: Бившият №3 в света Хуан-Мартин дел Потро се сбогува с тениса в Аржентина (ВИДЕО)


Емоционално: Бившият №3 в света Хуан-Мартин дел Потро се сбогува с тениса в Аржентина (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1626 0

Аржентинската легенда Хуан Мартин дел Потро се завърна със загуба в тениса след почти две години и половина извън кортовете, губейки в последователни сетове от сънародника си Федерико Делбонис на турнира "Argentina Open".

В това, което се очакваше да бъде един от последните мачове на Дел Потро преди да прекрати професионалната си кариера, 33-годишният бивш шампион от US Open бе изпълнен с емоции в края на срещата, завършила в полза на Делбонис след 6:1, 6:3 за един час и 23 минути игра.

"Вероятно няма да се срещнем отново. Днес дадох всичко, което имах, до последната точка. Щастлив съм, защото моят последен мач бе вероятно на тенис корт пред всички Вас, а не на пресконференция. Винаги ще Ви помня", каза той след края на срещата.

Дел Потро добави, че иска да види как претърпялото му операция коляно ще се чувства в сряда (9 февруари), преди да реши дали да участва на турнира в Рио де Жанейро в Бразилия идната седмица. "Ще разговарям отново с лекарите. Трябва да се грижа за коляното ми и след това ще видим. Винаги ще оставям прозореца отворен. Ако днес е бил последният път, ще си тръгна щастлив".

Аржентинецът, който надви Роджър Федерер във финала на US Open през 2009 година, каза, че проблемите с колената му са го принудили "да живее в кошмар", след като четири операции го свлякоха до номер 757 в световната ранглиста.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички