Григор Димитров тръгна повече от мощно на US Open


Григор Димитров тръгна повече от мощно на US Open
Снимка: Getty Images

8337 0

Най-добрият български тенисист – Григор Димитров, започна по категоричен начин поредното си участие на US Open. Родният атлет срази в три сета американския представител Стив Джонсън и не остави никакви съмнения кой е по-добрият между двамата на старта на последния турнир от Големия шлем за годината.

Григор срази за малко повече от час и половина игра Джонсън с 6:3, 6:2, 6:2, за да продължи напред в турнира.

С победата Димитров си гарантира 45 точки за ранглистата на АТП и 121 хиляди щатски долара от наградния фонд. В следващия двубой водещият български тенисист ще се изправи срещу победителя от срещата между Брендън Накашима и Павел Котов.

Григор Димитров - Стийв Джонсън по ТВ: Къде да гледаме старта на Гришо на US Open?

ПЪРВИ СЕТ

Българинът започна с начален удар и с лекота взе подаването си при 40:15. Стив Джонсън беше неуверен при своя дебютен сервис в срещата между двамата, но в крайна сметка спечели втория гейм на 30. След това Григор продължи с доброто темпо, което сам той задаваше и пак взе превес.

Джонсън сервира в четвъртата част, но Григор бързо стигна до две възможности за пробив, които бяха отразени от американеца. Последваха разигравания и с дълбок ретур българинът стигна до трети шанс да пробие опонента, след което го затвърди.

Родният атлет беше далеч по-солидният тенисист в първия сет и с методична и правилна игра от основната линия стигна до гейм, за да затвори първата част.

Двамата си поделиха сервисите до края, като Димитров не допусна никакъв шанс за връщане на неговия пробив и приключи сета за по-малко от 30 минути игра.

ВТОРИ СЕТ

Втората част започна с разменени подавания между двамата, но страхотен бекхенд от Гришо постави топката на основната линия и в краката на Джонсън, за да може българинът да стигне до точка за пробив при 1:1, след което утвърди пробива си. Началният удар на нашия работеше безупречно и той взимаше подаванията си, за да пробие за втори път американеца при 4:1. 

В последния гейм на втората част Джонсън даде сериозен отпор на родния тенисист, като стигна до две равенства (40:40), но в крайна сметка Димитров надделя и поведе с два сета в Ню Йорк.

ТРЕТИ СЕТ

Третата част в САЩ започна отново по отличен начин за българина, който стигна до ранен пробив за 1:0. Димитров трябваше да наваксва изоставане от 15:40, но четири поредни точки му гарантираха предимството още в самото начало.

Американецът не можеше да се противопостави на изключително силния в този ден българин, като Григор стигна до втори пробив срещу отчаяния Джонсън за 4:1.

До самия край на срещата двамата разменяха своите сервиси, а в крайна сметка българинът е напред във втория кръг.

ПРЕДИ МАЧА

Днес ще се проведе сблъсък №9 между тези двама тенисисти, а нашето момче има аванс от 5:3 победи. Последната им среща се състоя на 28 юни и бе част от първия кръг на Уимбълдън. Тогава Григор спечели първия сет с 6:4, но впоследствие получи контузия и се отказа при изоставане от 2:5 във втората част.

Всички мачове между Димитров и Джонсън:

1 юли 2015 година - 3:0 за Димитров (1 кръг Уимбълдън)

7 август 2015 година - 2:1 за Джонсън (1/8-финал във Вашингтон)

2 юли 2016 година - 3:1 за Джонсън (1 кръг Уимбълдън)

19 август 2016 година - 2:0 за Димитров (1/4-финал в Синсинати)

5 октомври 2016 година - 2:1 за Димитров (1/16-финал в Пекин)

2 януари 2017 година - 2:0 за Димитров (1/16-финал в Бризбейн)

31 юли 2019 година - 2:1 за Димитров (1/16-финал в Лос Кабо)

28 юни 2022 година - 6:4, 2:5 (отказване на Григор, 1 кръг Уимбълдън)

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички