Младок взе сет на Рафаел Надал на US Open, но нищо повече... (ВИДЕО)


Младок взе сет на Рафаел Надал на US Open, но нищо повече... (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1722 0

Легендарният испански тенисист Рафаел Надал (№3) стартира с победа участието си на US Open, отстранявайки в първия кръг световния №198 Ринки Хаджиката от Австралия с 3:1 сета - 4:6, 6:2, 6:3, 6:3 за 3 часа и 12 минути игра!

Матадора изненадващо загуби първата част, след като бе пробит от 21-годишния Хаджиката в седмия гейм. Последва светкавична корекция в играта и макар че в четвъртия сет му бяха нужни пет мачбола, Рафа не остави реален шанс на австралиеца за нещо повече от почетна загуба.

"Атмосферата беше невероятна. Вечерните сесии в Ню Йорк са най-добрите. Преди една година мислех, че никога повече няма да имам шанса да играя на US Open и затова съм много щастлив, че отново съм тук", каза Надал след мача и допълни:

"Не съм в най-добрата си форма и това е напълно нормално предвид факта, че бяха играл само един мач в последните 50 дена. Трябва да съм достатъчно скромен, за да приема, че това ще бъде дълъг и труден процес. Въпреки това, успях да надделея в 3-часов мач срещу труден опонент и това ме кара да бъда оптимист за следващия двубой".

*Във втория кръг на US Open Рафаел Надал ще се изправи срещу италианеца Фабио Фонини, който е №60 в ранглистата на ATP!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички