Най-странната загуба в кариерата на Григор Димитров? Съживи крампиран и едва движещ се съперник (ВИДЕО)


Най-странната загуба в кариерата на Григор Димитров? Съживи крампиран и едва движещ се съперник (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images / колаж на Actualno.com

10506 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се радва на добър тенис от месеци насам, като показва страхотна форма на 32-годишна възраст и заслужено се върна в топ 20 на световния елит. В последните години обаче хасковлията имаше някои много трудни периоди, в които записа разочароващи резултати.

Може да се каже, че една от най-странните му загуби дойде в началото на 2022 година. Тогава Гришо бе победен от намиращия се извън топ 100 в световната ранглиста Стефан Козлов с 6:7, 7:5, 3:6.

Мачът бе в Акапулко, а Козлов водеше със 7:6(8) и 4:3, като имаше точка за пробив. Той спечели въпросното разиграване за 5:3, но в края на точката, която завърши с удар в мрежата от Димитров, получи сериозна крампа.

Съперникът на Гришо се строполи на тревата и буквално не можеше да се движи. Трябваха му минути, за да може поне да застане на крака. Мачът бе подновен и съвършено логично Козлов не взе повече геймове в сета, като бе и пробит на два пъти.

Въпреки че далеч не бе максимално възстановен, Козлов изглеждаше по-добре на корта през следващия сет. Той гледаше бързо да приключва точките, като понякога се получаваха наистина красиви уинъри, но и често Димитров му помагаше с огромния брой непредизвикани грешки, които записа.

В третия сет той успя да поведе с 4:2 с пробив и това сякаш окончателно пречупи Димитров. До края хасковлията взе само един гейм и в крайна сметка допусна поражение в мач, който изглеждаше невъзможно да бъде загубен от неговата позиция. Припомнете си най-ключовите моменти чрез видеото по-долу в материала.

Към момента пък българският състезател е съвсем близо до финал във Вашингтон. Вижте къде по ТВ да гледаме 1/2-финала във Вашингтон между Григор Димитров и Даниел Еванс.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички