Един ден в Меката на тениса "Уимбълдън" със Sportline


Един ден в Меката на тениса "Уимбълдън" със Sportline
Снимка: Getty Images/Guliver

4003 0

Меката на тениса "Уимбълдън" днес е арена на един от най-интересните сблъсъци от началото на турнира. В двубой от третия кръг един срещу друг се изправят Григор Димитров и Ришар Гаске, като мачът е на Централния корт с начален час 15:00.

Днес е и денят, в който Sportline.bg ще ви направи съпричастни с преживяванията на нашия специален пратеник Иво Вецев, който ще следи всичко, случващо се на и около кортовете в "Ол Ингланд Клъб", с ъпдейти на живо. 

Надяваме се късметът да бъде с него и да помогне на хората, които бленуват да гледат тенис на най-високо равнище, да усетят автентичната атмосфера на най-голямото тенис събитие в света.

14:36 Sportline.bg е вече на Уимбълдън и чака старта на мача на Григор Димитров.

15:00 Гришо вече е на корта, няма търпение да почне мачът!

15:29 Гришо почна леко неуверено и беше пробит в началото. Въпреки това, концентрацията му остава на ниво и не изглежда смутен от силната игра на Гаске.

15:39 Безспорно, най-добрият гейм досега. Григор пропусна две точки за връщане на пробива, а Гаске успя да увеличи аванса си до 5:2. По време на гейма фен на трибуната припадна от жестоката жега в Лондон, която вече прехвърля 30 градуса.

16:07 Една застаряваща дама зад мен избухна при пробива на Гаске... Целият корт подкрепя Гришо, как така ние се паднахме при въпросната...

16:25 Ясно, нещата стават по трудния начин. Дамата за Гаске е в екстаз, а ние се чудим кога Гришо ще влезе в мача.

16:46 Селфи с единствения фен на Гаске. Нов пробив за французина и Гришо е пред елиминиране. Подкрепата за него обаче не стихва.

17:06 Григор Димитров изигра лъвски гейм при 4:5 и спаси цели пет мачбола. За съжаление два поредни удара в мрежата пратиха Гришо извън турнира. С тъжно помахване към българските фенове Димитров напусна Централния корт. 

17:55 Настроението в българския лагер е минорно. Тихичко се пие бира и всички се чудим кога Григор отново ще заблести на корта. Междувременно, Джокера наказва на Централния корт, а пътят му изглежда лесен, след като и Милош Раонич се изложи в третия кръг.  

18:50 Мачът на Ноле върви скучно, но в сектора с гости на "Стела Артоа" се води оживена дискусия за... Григор Димитров. За съжаление не става въпрос за тенис, а за това колко сладка двойка са със Шарапова. Маша обаче продължава към осминафиналите, а нашето момче все още е преживяло загубата от Гаске...

19:20 Пропуснах да се върна на Централния корт на време. Не осъзнавах, че трудно бих могъл да се върна, но пропусквателният режим е жесток...

19:40 Серена Уилямс взе първия сет срещу Хедър Уотсън с 6:2. Всички на Централния корт подкрепят представителката на домакините, но тя изглежда като ученичка като Серена. Замислете се върху идеята, че Серена е може би най-доминиращият спортист...Изобщо!

19:57 Кралицата на "Уимбълдън" Серена е недолюбвана в момента. Дори тръгна тренд с #iwanttokillher сред феновете. Представителката на домакините обаче така и не намира начин да използва настроението на феновете в своя полза.

20:40 ...Явно нищо не разбирам от тенис, защото Хедър Уотсън направи на пух и прах констатацията ми - взе втория сет и води с два пробива на световната номер 1. 

21:25 Серена Уилямс показа защо няма равна в тениса и спаси кариерата ми на спортен журналист. След като изоставаше с 0:3 и дори беше освиркана на Централния корт, тя се съвзе и спечели епичното зрелище в третия кръг с 6:2, 4:6, 7:5.

Невероятен ден на "Уимбълдън", който доказа на мен, а надявам се и на вас, че това е Меката на тениса. Батериите на два таблета и един телефон вече са на изчезване, затова ви оставям засега, но следете Sportline.bg за още ексклузивни материали от "Уимбълдън" в следващите дни!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички