Надал е аут от "Уимбълдън"


Надал е аут от "Уимбълдън"
Снимка: Getty Images/Guliver

1342 0

Бомбата на "Уимбълдън" е факт! Рафаел Надал преклони глава пред Дъстин Браун - 5:7, 6:3, 4:6, 4:6. Матадора от Манакор от 2011-а  не е стигал по-далеч от четвърти кръг на "свещената трева", а днес агресивната, зрелищна и на моменти безразсъдна игра на родения в Ямайка германец, повали великия шампион. Това е втора победа от два мача на Браун срещу Рафа, като първият успех дойде с категоричното 6:4, 6:1 в Хале през миналия сезон.

Браун може и да се намира на 102-ро място в света и само веднъж да е минавал първи кръг в Лондон, но днес той още веднъж показа, че когато е във форма и настроение, от ракетата му наистина могат да летят магически удари. Още в началните минути 30-годишният германец се хвърли в агресивни атаки, а с бляскав лоб и марков минаващ удар от бекхенд в движение, Надал ги парира и проби за 2:1.

И докато коментаторите на двубоя - Джон Макенроу и Андрю Касъл, се чудеха, колко ли тежи косата на Браун, той засипа Рафа с неудържима комбинация от къси топки, волета и бекхенд уинъри, за да подпечата рибрейка за 3:3. "Ако имате шанс да стигнете до телевизор и да гледате този мач, направете го сега!", съвсем оправдано призова в този момент коментаторското дуо.

При 6:5 за Браун, непредизвикана грешка на Рафа направи резултата 15-40, а при втората възможност германецът приключи сета с мощен ретур.

Във втория обаче, Надал показа невероятната си способност да играе всяка точка сякаш е най-важната в живота му и с два пробива затвори сета с 6:3.

След четири тихи гейма до 2:2 в третия сет, световният №102 отново изригна от форхенд и стигна до брейкпойнт. Рафа се измъкна и имаше гейбол, но се срина и направи две поредни двойни грешки, а Браун материализира този шанс с категорично стоп воле. До края на сета Надал не успяваше да се справи със сервиса на съперника и германецът отново изскочи напред в резултата с 6:3.

Надал изглеждаше наистина объркан в началото на четвъртата част и взимаше изключително грешни решения, а Браун веднага се възползва и проби за 1:0. Рафаел просто не можеше да намери начин да пробие подаването на германеца и макар да спаси два мачпойнта при 3:5, се прости с турнира в следващия гейм.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички