Двукратен победител на "Уимбълдън" похвали тримата големи в тениса и намекна, че щеше да е №1, ако не бяха те


Двукратен победител на "Уимбълдън" похвали тримата големи в тениса и намекна, че щеше да е №1, ако не бяха те
Снимка: Getty Images/Guliver

1520 0

Шотландската звезда на световния тенис - Анди Мъри посипа с комплименти тримата големи в спорта. Двукратният носител на трофея в "Уимбълдън" заяви, че това, което те правят, в скоро време няма да се намери кой да го повтори.

След победата си вчера (12.07) над Сам Кери Мъри даде интервю, в което намекна, че щеше да бъде най-добрия тенисист, ако Федерер, Джокович и Надал не са били толкова велики.

"За съжаление, играх и продължавам да играя във времена, в което тримата момчета пред мен са доста добри. Помежду си те имат 63 награди от Големия шлема, така че не бе лесно да се спечеля онези две издания на "Уимбълдън", категоричен бе шотландецът.

Мъри водеше в световната ранглиста в продължение на 41 седмици между ноември 2016-а и август 2017-а година, преди да се появят сериозните контузии. Шотландецът не е достигал до полуфинал на турнир от Големия шлем, откакто загуби от Стан Вавринка на "Ролан Гарос" през 2017 година. 

Все пак неговите качества са безспорни. Да, може би никога няма да се докосне до успехите на големите трима в спорта, но Мъри успя да направи така, че неговото име да остане в тениса завинаги.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Разкритикуваха жестоко Новак Джокович.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички