Джокович: Надал вече не е любимецът на сина ми, Алкарас го измести


Джокович: Надал вече не е любимецът на сина ми, Алкарас го измести
Снимка: Getty Images/Guliver

2402 0

Световният номер 1 Новак Джокович призна, че синът му си има нов любимец в тениса и той отново е испанец. Досега детето на Джокович е симпатизирало най-много на големия съперник на баща му Рафаел Надал, но в последния месец друг тенисист е пленил неговото внимание - Карлос Алкарас.

"Карлос е страхотен човек, много го харесвам и уважавам. Днес тренирах за първи път с него, неговия възход в Тура в последната година е невероятен. Той прави страхотни неща за целия спорт, не само за Испания. Хубаво е да имаме толкова млад тенисист, който се справя толкова добре. Той вече е голяма звезда и има всички нужни качества", каза Джокович, който до момента не се е изправял срещу испанския тийнейджър.

"През последния месец Надал вече не е номер 1 за сина ми, вече Алкарас е любимецът му. Харесва и двамата и имитира тяхната игра, форхенда на Надал и неговите емоции, красиво е", допълни сърбинът.

Джокович, Надал и Алкарас са в една половина на схемата на Мастърса в Мадрид, като Новак и Рафа могат да се срещнат на четвъртфиналите, а Алкарас е евентуален техен съперник на полуфиналите.

Още тенис новини четете в SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички