Джон Макенроу прогнозира кога Федерер ще прекрати кариерата си


Джон Макенроу прогнозира кога Федерер ще прекрати кариерата си
Снимка: Getty Images/Guliver

4056 0

Седемкратният победител в турнири от Големия шлем Джон Макенроу прогнозира, че легендата Роджър Федерер може да сложи край на кариерата си след края на настоящия сезон. Той обаче смята, че швейцарецът ще се бори докрай на всички големи турнири, включително и на Олимпийските игри в Токио.

"Не мисля, че поражението във финала на Уимбълдън ще стане голям удар за Федерер - той е твърде опитен за това. Спомнете си колко често "отписвахме" Роджър, след което той се връщаше и доказваше на какво е способен. Мисля, че този сезон на него му предстои много борба на големи турнири", започна Макенроу.

"В същото време този сезон може да стане последен в кариерата на Федерер. Не знам колко дълго ще издържи, освен това мотивацията играе огромна роля. Учуден съм, че по принцип той продължава да играе на най-високо ниво. Възможно е участието в Олимпийските игри в Токио да се явява мотивацията за него в настоящия момент. Разбира се, за тениса ще бъде чудесно, ако Роджър поиграе още година или две", добави още той.

Междувременно стана ясно, че в последния момент Григор Димитров е взел решение да участва на изненадващ турнир (повече по темата четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички