Джокович завъртя геврек и не остави шанс на безпомощния Бердих


Джокович завъртя геврек и не остави шанс на безпомощния Бердих
Снимка: Getty Images/Guliver

7173 0

Световният номер едно Новак Джокович демонстрира за пета поредна година защо е коронован за крал на Китай, печелейки петия си трофей в Пекин и запазвайки серията си в китайската столица без загуба, откакто е създадено състезанието. В тазгодишния финал Ноле размаза чеха Томаш Бердих с 6:0, 6:2 или както се казва на тенис жаргонът сърбинът изпече набързо един пресен геврек във фурната на чеха и по чудо прегори втория.

В първия сет Джокович беше като истински ураган – той наказваше всеки малко по-слаб и непрецизен сервис, лепейки топката на основната линия сякаш като с магия и оттам Бердих веднага влизаше в догонваща позиция – такава, от която нямаше измъкване. Освен всичко друго, Ноле играеше за всяка точка с целия хъс, на който е способен. Показателно е, че той направи пробив в петия гейм, след като изоставаше с 15:40.

Безмилостната наказателна акция на световния номер едно продължи и във втората част, като Бердих изглеждаше сякаш играе срещу тенис машина – без никакъв шанс за съпротива. Положението беше толкова отчавайщо, че Бердих в нито един от първите си три сервис гейма във втората част не стигна до 40 – той ги загуби на нула, на 15 и на 30. Всъщност чехът се представи по-добре на сервис на Джокович – Бердих спади мачбол и стигна до две точки за пробив при 0:5 и начален удар на сърбина за мача, като успя да се разпише за първи път на таблото с резултата. След това чехът записа и сервис гейм на сметката си, на нула, но това беше всичката милост, която получи от Джокович, който затвори мача при четвъртия мачбол.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички