Джокович взе втората си титла в Ню Йорк след дълго чакане заради дъжда


Джокович взе втората си титла в Ню Йорк след дълго чакане заради дъжда
Снимка: Getty Images/Guliver

1261 0

И отново, и отново – в 3 от 5 сета Новак Джокович е твърде силен за Рожър Федерер. На финала на US Open, в 42-рата среща между двамата Джокович спечели 21-вата си победа, с 3:1 сета – 6:4, 5:7, 6:4, 6:4 и завоюва втората си титла в Ню Йорк. Това беше и 10-та титла от Големия шлем за Ноле, който е безспорният доминант в мъжкия тенис и взе три от четирите титли в турнирите от Шлема през тази година. За Федерер остава удовлетворението, че и на 34 години успява да остане в голямата битка.

Мачът беше отложен с три часа заради дъжд, а по-влажните условия и по-тежките топки се оказаха в голям ущърб за Федерер. Още в първия гейм на срещата Федерер трябваше да спаси три точки за пробив, като геймът продължи седем минути. Още във втория гейм на швейцареца обаче пробивът дойде – от 0:40 Федерер спаси две точки, но в разиграване от 25 удара сърбинът взе своето. Швейцарецът бързо върна пробива за 2:2, но световният номер едно проби със страхотен минаващ удар в седмия гейм и вече удържа аванса си до края на сета, макар че трябваше да спасява нова възможност за връщане на пробива.

Вторият сет отиде на сметката на Федерер, като швейцарецът можеше да го спечели още в десетия гейм, но пропусна удобна възможност от форхенд. С къс диагонал от бекхенд обаче Роджър взе своето в последния възможен момент и рестартира срещата – 1:1 сета.

Оттук насетне Джокович успя да се наложи, като Федерер буквално се самопроби за 1:2 гейма в третия сет. Швейцарецът се върна за 4:4, само за да загуби сервиса си от 40:15, точно както и в третия гейм на срещата, а след това Джокович оцеля при два опита за рибрейк и дръпна вече решително с 2:1 сета.

Последният сет тръгна с пробив за Джокович, който не позволи връщане при 3:2. Тогава Федерер стана супер агресивен, върна единият пробив и беше на косъм от връщане на втория, като при втория опит да вземе на свой сервис титлата Джокович беше изправен пред три точки за сервис, но показа характер и завоюва купата. Показателно е, че Федерер проби Ноле само четири пъти при цели 23 възможности.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички