Джокович срещу Федерер в мечтан финал на Ю Ес Оупън


Джокович срещу Федерер в мечтан финал на Ю Ес Оупън
Снимка: Getty Images / Guliver

2643 0

Новак Джокович и Роджър Федерер постигнаха убедителни победи в полуфиналните си мачове на Откритото първенство на Щатите и ще спорят за трофея в неделя.

Петкратният шампион Федерер достигна до първия си финал в Ню Йорк от шест години, след като за сетен път демонстрира удивителна форма за своите 34 години и не даде сет на сънародника си Стан Вавринка - 6-4, 6-3, 6-1 за 1 час и 32 минути.

Швейцарецът триумфира в Ю Ес Оупън в пет поредни сезона от 2004-а до 2008-а година.

Джокович пък записа най-изразителния успех в полуфинали на последния за сезона турнир от Големия шлем. Сърбинът даде само три гейма на Марин Чилич - 6-0, 6-1, 6-2 за 85 минути.

През 2001 г. година австралиецът Лейтън Хюит загуби четири гейма срещу руснака Евгени Кафелников в тази фаза на турнира.

Джокович, който спечели трофея в Ню Йорк през 2011 г., ще се изправи срещу Федерер в мач №42 между двамата колоси. Миналият месец Маестрото надви Ноле в Синсинати (7-6, 6-3) и поведе в преките двубои с 21:20. Роджър Федерер има възможност да повтори свои постижения от 2006 и 2007 г., когато стана шампион съответно на Уимбълдън и Аустрелиън Оупън, без да загуби нито един сет.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички