Джокович взе титлата от Финалния Мастърс след отказ на Федерер


Джокович взе титлата от Финалния Мастърс след отказ на Федерер
Снимка: Getty Images/Guliver

1813 0

За огромно съжаление на всички тенис фенове, така очакваният финал на заключителния турнир при мъжете се провали. Причината - световният номер две Роджър Федерер се отказа от мача заради контузия в гърба.

"За съжаление няма да мога да играя на финала срещу Новак тази вечер. Вчера контузих гърба си в края на двубоя срещу Стан. Много съм разочарован и се надявам, че скоро ще се чувствам по-добре. Това бе изключително трудно решение, защото обичам да играя в Лондон, а на този турнир съм постигнал едни от най-големите си успехи. Проблемът с гърба ми не ми позволява да играя в момента. Надявам се, че всички тенис фенове ще ме разберат", написа Федерер във Facebook.

За Федерер сезонът още не е приключил - следващият уикенд той трябва да изведе Швейцария в Париж за финалния сблъсък от турнира за Купа Дейвис. Сегашният отказ обаче навява мрачни мисли на всички фенове на швейцарците. За Роджър това е едва вторият отказ в професионалната му кариера - през 2008 година той не излезе за четвъртфиналния си мач от турнира от серията "Мастърс" в Париж срещу Джеймс Блейк. Тогава проблемът също беше в гърба - мястото, което е слабост на иначе железният швейцарец.

Отказването на Маестрото превърна Джокович в едва третият играч в историята, записал три поредни триумфа в Мастърса на осемте най-добри, след като до момента това бяха успявали да направят единствено Илие Настасе (1971-1973) и Иван Лендъл (1985-1987). Джокович има вече четири титли от турнира в общо седем финала. Рекордьор е Федерер с шест титли от осем финала, включително този, който не се състоя.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички