Джокович взе реванш от Федерер и вдигна титлата в Индиън Уелс


Джокович взе реванш от Федерер и вдигна титлата в Индиън Уелс
Снимка: Getty Images/Guliver

1394 0

Световният номер едно Новак Джокович взе реванш за загубата си от настоящия номер две Роджър Федерер с победа на Мастърса в Индиън Уелс. Джокович взе четвърта титла в калифорнийската пустиня – толкова, колкото има и Федерер. Сърбинът победи отново с 2:1 сет, както и миналата година, но този път по-леко и без да има обрат – 6:3, 6:7 (5), 6:2 и прибра 21-ва титла от серията „Мастърс”. Така Джокович вече има 18 победи срещу Федерер, в общо 38 мача.

Стартът на мача беше отличен за Ноле, който показа, че на по-бавния корт в Индиън Уелс ще има предимство. Сърбинът наниза два поредни сервис гейма на нула, като имаше шанс за пробив още при 2:1 в своя полза, но Федерер се измъкна. Не така обаче стояха нещата в петия гейм, когато швейцарецът се върна от 0:40, но за разлика от Дубай, където спаси всичките седем шанса за пробив, този път швейцарецът допусна пробив, след невероятен минаващ бекхенд на изключително труден форхенд на Федерер. Това беше решаващо, защото Джокович запази страхотния си стандарт на сервис за първия сет – 17 от 17 точки на първи начален удар и 6:3 гейма.

Вторият сет започна с шанз а пробив за Федерер, но сърбинът го отрази и нанесе удар на свой ред – 2:1 гейма с пробив, след като швейцарецът правеше далеч повече непредизвикани грешки. За капак световният номер едно спаси още два шанса за пробив в четвъртия гейм и поведе с 3:1. Все пак Федерер успя да влезе под кожата на сърбина в осмия гейм, когато Джокович помогна и с двойна грешка. Нещата се решиха в тайбрек, а там Ноле наниза три двойни грешки и нямаше как да спечели – 5:7 точки.

Джокович сякаш влезе бесен в решителния сет, но канализира яростта си в мощ на корта и проби рано за 2:0, информира Tenniskafe. Последва убийствен 12-минутен сервис гейм за Ноле, в който Федерер изкара на корта целия си арсенал от гръмотевични форхенд уинъри до безумни къси топки. Стигна до 4 брейкпойнта и... всичките бяха отразени. Само че тогава Ноле се самоуби с комбинация от нова двойна грешка и сечен бекхенд в линия и подпечата рибрейка.

Федерер обаче "върна услугата" в изключително неподходящ момент, защото водеше с 40-15 на свой сервис, но позволи да се стигне до точка за пробив и тогава шокира с двойна грешка, която направи резултата 4-2 за действащия шампион. С още един пробив Джокович узакони трофея си с след мач, продължил за 2 часа и 20 минути.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички