Джокович размаза апатичния Мъри и е на финал в Индиън Уелс


Джокович размаза апатичния Мъри и е на финал в Индиън Уелс
Снимка: Getty Images/Guliver

1642 0

В лека и приятна разходка се превърна очаквания с нетърпения дерби мач между Новак Джокович и Анди Мъри от полуфиналната фаза на Мастърса в Индиън Уелс. Ноле натупа противника си с 6:2, 6:3 и очаква на финала победителя от срещата между Милош Раонич и Роджър Федерер.

Срещата започна отлично за световния номер едно, който проби още при първия открил му се шанс, за 2:0 гейма. Това стана след груба грешка на Мъри от форхенд, който в злополучния си първи сервис гейм на два пъти сбърка с много от тази страна, а за капак направи двойна грешка при 30:30. Последва по-труден сервис гейм за Джокович, но той удържа без да минава през драмата на спасени точки за пробив и продължи да притиска Мъри на ретур. И логично при 4:1 гейма за сърбина се стигна до нов шанс за пробив в негова полза след брутална размяна от къс диагонал на форхенди, а Мъри се пропука отново веднага и отново от форхенд – 5:1.

Сигурният аванс накара Джокович да се поотпусне и при сервис за затваряне на сета Мъри го проби, макар и с малко късмет, след като ударът му от бекхенд се удари във филето на мрежата и влезе в корта, иначе, ако беше минал чисто, щеше да отиде в аут. Това обаче въобще не смути сърбинът, който отговори с пробив на нула и затвори сета с 6:2. Сет, в който форхендът на Мъри беше на човек, сякаш хванат от публиката. А процентът на вкаран първи сервис от шотландеца беше само 35 на сто.

Натискът на Джокович не отслабна и в началото на втория сет, когато той успя да пробие за четвърти път сервиса на Мъри – от само четири опита, т.е. 100% успеваемост. При 3:0 за Джокович той отново стигна до шанс за пробив, но Мъри най-после успя да се спаси – с ас. Окуражен от това, шотландецът заигра по-сигурно на ретур, успя и да направи един хубав форхенд, кажи-речи за пръв път в мача и ... 15:40 на сервис на Джокович. Сърбинът, обаче, показа здрави нерви, веднага намери първия си начален удар и се измъкна по шампионски. След това той можеше да затвори мача още на сервис на Мъри, при 5:2, но шотландецът вкара ас на мачбол, но при 5:3 и начален удар на Джокович вече нищо не попречи на сърбина да вземе победата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички