Джокович стартира по-бавничко в Мелбърн, Вавринка и Нишикори също продължават


Джокович стартира по-бавничко в Мелбърн, Вавринка и Нишикори също продължават
Снимка: Getty Images/Guliver

1570 0

Световният номер едно Новак Джокович преодоля без значими проблеми словенеца Аляж Бедене с 6:3, 6:2, 6:4. Състоянието на Ноле обаче беше далеч от най-добрите му времена и определено той беше по-разсеян, може би заради трудностите с мъчителния вирус, който трябваше да изтърпи от началото на годината.

Липсата на оптимална форма при сърбина си пролича в началото, когато на два пъти мина през дюс на свой сервис и вземаше по-трудно подаването си. Все пак световният номер едно проби за 5:3 и затвори бързо сета. Във втората част Джокович беше далеч по-бърз – два пробива, в първия гейм и в самия край и далеч по-убедителна игра. В третия сет обаче пропуските от коронния удар на Ноле – бекхенд по правата, се завърнаха, но все пак сърбинът проби за 3:2, изпусна да поведе и с 5:2, но все пак Джокович затвори срещата на свой сервис, макар видимо да остана недоволен, че не можа да пробие за втори път в последния сет своя противник.

Иначе без някакви много големи изненади протича дотук вторият ден на Australian Open при мъжете, макар че все  пак се намират и такива.

Безспорно досега най-големият шок е отпадането на номер 16 в схемата Фабио Фонини. Своенравният италианец отпадна след загуба с 1:3 сета при пълен обрат (6:4, 2:6, 3:6, 4:6). За малко и номер 12 в схемата Фелисиано Лопес да последва Фонини, но испанецът, който е считан за секссимвол, успя да спаси три мачбола и взе с 10:8 гейма в петия сет срещата си срещу Денис Кудла.

Големите фаворити въобще нямаха такива затруднения. Действащият шампион Станислас Вавринка размаза с 6:1, 6:4, 6:2 турчина Марсел Илхан и ще чака победителя от мача Мариуш Копил – Пабло Андухар във втори кръг. Стан не срещна съпротива от Илхан и с общо пет пробива в мача прекрати участието на съперника си. Вавринка сервираше убедително и спечели 82% от точките си на първи сервис. Непредизвиканите грешки на двамата бяха почти равен брой, но печелившите удари от ракетата на Стан значително повече - 34 срещу 16.

Без особени проблеми продължи напред и друг фаворит в турнира – номер 5 в света и схемата Кеи Нишикори. Той преодоля с 6:4, 7:6 (1), 6:2 Николас Алмагро, като това беше десети негов успех в 11 мача с този опонент. Испанецът беше равностоен в първите два сета, след като още в началото проби Нишикори, но бързо загуби аванса си и при 4:5 японецът проби в последния момент, показвайки колко е добър на ретур. Същото се получи и във втория сет, когато Алмагро пак проби пръв, Нишикори се върна и дори водеше с 5:3 и имаше сервис за сета, но се пропука и трябваше да играе тайбрек, след като изпусна да пробие за 7:5 при три шанса. Вече в третата част Алмагро нямаше повече съпротивителни сили.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички