Федерер разби анонимник за по-малко от два часа в Мелбърн


Федерер разби анонимник за по-малко от два часа в Мелбърн

1549 0

Роджър Федерер започна успешно участието си на Australian Open, след като записа победа с 6:4, 6:2, 7:5 над Йен Сун Лу в първия кръг от турнира в Мелбърн.

След 1:52 часа игра Федерер стана поредният фаворит, който не загуби сет, а на свое врене пропусна да спечели още по-убедително, след като имаше 14 шанса за пробив.

Швейцарецът игра страхотно, като държеше висок процент на вкаран първи сервис (69%), записа 57 уинъра и спечели 30 атаки при мрежата.

Във втория кръг Роджър се изправя срещу Симоне Болели от Италия.

Федерер започна устремно двубоя и след като проби за 3:2 успя да затвори първия сет с 6:4 за 32 минути. За същото време той спечели и следващата част, но с 6:2. Лу се опита да отговори късно във втората част, но така и не успя.

Все пак той показа класа на моменти в третия сет, в който Федерер беше на автопилот и увеличи драстично непредизвиканите си грешки. Лу дори стигна рано до две точки за пробив, които обаче швейцарецът спаси лесно.

При 5:5 Федерер стигна до така нужния пробив, след като поведе с 40:0 при сервис на опонента и дори не му позволи да се отчете с точка. Грешка от форхенд при 40:15 за Федерер в последния гейм пък донесе победата за световния номер 2.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички