Надал с отличен първи мач на Australian Open, Мъри и Бердих също спечелиха


Надал с отличен първи мач на Australian Open, Мъри и Бердих също спечелиха
Снимка: Getty Images/Guliver

1306 0

Слуховете за тенис забвението на Рафаел Надал са силно преувеличени! Испанецът стартира много силно Australian Open, при това срещу опитен противник като Михаил Южни. Победата с 6:3, 6:2,

Какво ще се случи стана ясно още в първия сет, когато Рафа проби на два пъти и с агресивна игра показа, че е готов за голямото изпитание, наречено Мелбърн. Особено впечатляващо беше представянето на Рафа във втория сет, където той даде само една точка на свой сервис на Южни! На ретур Надал беше изключително агресивен и особено от форхенд търсеше директен печеливш удар, като често го постигаше и успяваше постоянно да държи под напрежение руския ветеран. Затова и не беше изненадващо, че испанецът взе втория сет с два пробива, с втория от които всъщност затвори и сета.

В третата част Южни оцеля при две точки за пробив в четвъртия гейм, но в шестия спасение нямаше – пробив на нула за Надал, след като руснакът помогна максимално и с двойна грешка още на първия шанс за пробив. Оттук насетне испанецът не даде повече и гейм на Надал, затваряйки мача с излизане на мрежата при сервис на Южни.

Същевременно и Анди Мъри тръгна добре на Australian Open. Шотландецът се справи с индиеца Юки Бамбри с 6:3, 6:4, 7:6 (3). Мачът не беше изобщо лесен за Мъри, който в третия сет показа типично за цялата си кариера отпускане и позволи на Бамбри да му поведе с 4:1 гейма, но все пак Мъри не допусна да се забърка в драма. Напред продължава и Томаш Бердих, който спечели с 6:3, 7:6 (1), 6:3 срещу колумбиеца Алехандро Фая.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички