Джокович след титлата: Това е любимият ми турнир, но има и по-важни неща от тениса


Джокович след титлата: Това е любимият ми турнир, но има и по-важни неща от тениса
Снимка: Gulliver/GettyImages

1866 0

Новият световен номер 1 Новак Джокович спечели рекордна осма титла от Australian Open, след като надви в пет сета Доминик Тийм. След двубоя сърбинът изрази благодарностите си към своя екип и всички зрители по кортовете в Австралия през последните две седмици, като не пропусна да спомене и великия баскетболист Коби Брайънт, който загуби живота си в катастрофа с хеликоптера си преди седмица.

"Искам да благодаря на моя екип, на моето семейство, на брат ми, който е тук. Благодаря му, че дойде. Както Доминик каза, някои ужасни неща се случиха докато бяхме тук в Австралия. В света има конфликти, хора умират. Моят ментор Коби Брайънт загина миналата седмица. Това е едно напомняне за всички нас, че трябва да се държим един за друг и да бъдем със семействата си. Да бъдем с хората, които ни обичат. Трябва да бъдем скромни и да обръщаме внимание на нещата които се случват около нас. Има и по-важни от тениса", заяви Новак.

"Благодаря на всички хора, които бяха тук за да ни подкрепят, благодаря и на подавачите. Има толкова мнго хора по организацията, за които нямаме цяла вечер да им благодарим. Това е любимият ми турнир, любимият ми корт, любимият ми стадион и съм щастлив да държа отново този трофей в ръцете си", завърши Новак Джокович.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички