Джокович с перфектен старт на Финалния Мастърс


Джокович с перфектен старт на Финалния Мастърс
Снимка: Getty Images/Guliver

1646 0

Без никаква интрига протече първият мач от Финалния Мастърс на осемте най-добри през тази година сред мъжете. Откриващият мач беше между световния номер едно Новак Джокович и осмия в ранглистата Кеи Нишикори, а в него сърбинът буквално унищожи съперника си – 6:1, 6:1.

Световният номер едно влезе уверено в мача, като проби още в първия сервис гейм на Нишикори, макар да изтърва ситуация 15:40. Разиграванията обаче бяха по-дълги и определено това беше само в полза на Джокович, който пробиваше в крайна сметка по-малко стабилния форхенд на японеца. Сърбинът можеше да пробие и за 4:0, но противникът му се спаси след страхотна комбинация от бекхенд-диагонал – бекхенд-права. Световният номер едно обаче бързо се поправи, с нов пробив за 5:1, след като Нишикори опита къса топка от втори удар и тя не мина филето на мрежата, а затварянето на сета беше просто формалност.

Ситуацията ни най-малко не се промени и в началото на втория сет, като Джокович проби още в първия гейм, след като форхендът на Нишикори отново даде дефект. Японецът най-после реши, че е време да окаже съпротива и се закачи в следващия гейм, изравнявайки на два пъти точките, но Джокович задържа високото си ниво и си помогна особено много с поредица от първи сервиси, за да затвърди пробива – 2:0. Наказателната акция на Ноле продължи и в петия гейм, когато пак след грешка от форхенд Нишикори предаде сервиса си за четвърти път в мача – 4:1 за Джокович. Оттук насетне въпросът беше само в цифровото изражение на успеха на сърбина – той се оказа твърде немилостив и не даде повече гейм на противника си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички