Джокович премина без загубен сервис гейм срещу Вердаско


Джокович премина без загубен сервис гейм срещу Вердаско
Снимка: Getty Images/Guliver

1537 0

7:6 (8), 6:3, 6:4 - без особена драма световният номер едно Новак Джокович спечели мача си от третия кръг срещу испанеца Фернандо Вердаско. Срещата беше много качествена, но съмнение относно крайния резултат нямаше в нито един момент.

В първия сет превъзходството на Джокович беше явно, но Вердаско доминираше в един компонент – асовете. Сервисът на испанеца го спаси в цели шест ситуации, в които можеше да инкасира пробив. На два пъти шансовете пред Джокович бяха 15:40, веднъж имаше 30:40 и предимство, но всеки път Вердаско поемаше инициативата и сервисът работеше, като в два от случаите направи и асове.

Логично се стигна до тайбрек, където Вердаско направи три аса, водеше с 3:1 и 5:3 точки, като точно в този момент направи ужасяваща двойна грешка, при която вторият сервис го удари така, че той се приземи в неговото собствено сервис поле - може би заслепен от прожекторите на корта и в крайна сметка Джокович успя да спечели с 10:8  точки, но за целта му трябваха три сетбола, като сърбинът успя да измъкне чак третия, след като пропусна веднъж и на собствен сервис.

Вторият сет се реши от само един пробив – още във втория гейм, когато вече Вердаско не издържа. Испанецът имаше шанс веднага да се върне, след като си извоюва 0:40 на подаването на световния номер едно, но тогава последва истински рецитал на Ноле – три поредни аса, невърнат първи сервис и бърза грешка на Вердаско на геймбола за Джокович.

В третата част сърбинът усили натиска, а Вердаско пак трябваше да спасява шансове за пробив, но в петия гейм, при втория опит, Джокович го притисна на бекхенд и взе така ценният пробив, което отново се оказа достатъчно.

Иначе в днешния ден в мъжката схема нямаше нито един оспорван мач. И Станислас Вавринка, и Кеи Нишикори взеха своето, като само мачът на японеца срещу Стив Джонсън мина през четири сета. Впечатление направи чистата победа с 3:0 сета на Жил Мюлер над Джон Иснър – 7:6 (4), 7:6 (6), 6:4. Точно Мюлер е следващият съперник на Джокович.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички