Австралиецът Ник Кирьос отново защити Новак Джокович, ще го кани за игра на двойки


Австралиецът Ник Кирьос отново защити Новак Джокович, ще го кани за игра на двойки
Снимка: Getty Images/Guliver

1667 0

Новак Джокович може да е обществен враг №1 на мнозина в Австралия, но намери неочакван съюзник в лицето на Ник Кирьос и сега австралиецът иска да играе двойки с него.

Преди време той определи световния №1 като "инструмент", но изненадващо защити Жокера през последната седмица, в която неваксинираният сърбин се бореше срещу депортация от Мелбърн.

26-годишният Кирьос дори си спечели фенове в Сърбия заради подкрепата си към Джокович.

"Очевидно аз и Новак сме имали, предполагам, различия в миналото. Но, без значение дали беше Новак или някой друг, аз щях да сторя абсолютно същото нещо. Не го направих, защото е сърбин. Ако беше друг играч в този сценарий, щях да застана твърдо зад това, което смятам за правилно", коментира той след трисетовата си победа над британеца Лиъм Броуди в първия кръг на Australian Open.

Кирьос, който смята, че случаят с анулирането на визата на Джокович е бил погрешно третиран, окачестви сагата със световния №1, която предшества началото на първия за годината турнир от Големия шлем като "голяма история":

"Но, да, сега сме привързани като братя, не, че се оплаквам. Мисля, че ще поканя да играем двойки някъде", добави той, усмихвайки се. Във втори кръг австралиецът ще се изправи срещу №2 в света Данийл Медведев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички