Димитър Кузманов сломи френска съпротива и вече е на 1/8-финал в Мароко


Димитър Кузманов сломи френска съпротива и вече е на 1/8-финал в Мароко
Снимка: Getty Images

1261 0

Третата ни ракета в мъжкия тенис - Димитър Кузманов, се справи в два сета със световния №129 от Франция Юго Грение, за да се класира на 1/8-финалите на турнира на клей в Маракеш, Мароко!

29-годишният българин, който е под №207 в ранглистата на ATP, надделя над противника с 6:3, 6:4, а двубоят продължи 1 час и 42 минути.

Ход на срещата

Мико осъществи ранен пробив във втория гейм на първия сет, който бе затвърден за солиден аванс от 3:0. След това нашето момче спаси брейкбол в седмия гейм, а в деветия нямаше проблем да сложи край на сета при 6:3.

Вторият бе по-оспорван - първите 8 гейма минаха без пробиви, като в седмия Кузманов не успя да се възползва от две възможности да осъществи такъв. Все пак, в деветия гейм третата ни ракета натисна Грение и реализира брейк на 15. След това Димитър затвори мача при 6:3, 6:4 от първия открил се мачбол!

Какво предстои?

Следващият противник на Мико в Мароко ще бъде световният №82 от Испания - Роберто Карбайес Баена, който отстрани американеца Максим Креси (№38) в своя 1/16-финал след 6:7 (4), 6:3, 6:1. Срещата е предвидена за 5 април, но все още не уточнен началният ѝ час!

*Още новини за тенис четете в SPORTLIVE.BG!

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички