Ясен е първият съперник на Григор на "Уимбълдън"


Ясен е първият съперник на Григор на "Уимбълдън"
Снимка: Guliver/GettyImages

1735 0

Първата ракета на България Григор Димитров ще се изправи срещу аржентинеца Диего Шварцман в първия кръг на третия турнир от Големия шлем за годината - "Уимбълдън".

Димитров и Шварцман са изиграли два мача помежду си до този момент и са си разменили по една победа. 7-кратният шампион Роджър Федерер започва с Александър Долгополов, а Новак Джокович, който е в същата половина, ще срещне Мартин Клижан в първия кръг.

Миналогодишният шампион и световен номер 1 Анди Мъри започва с квалификант, а двукратният шампион Рафаел Надал ще се изправи срещу Джон Милман.

При успех българският тенисист ще срещне британеца Джеймс Уорд или кипъреца Маркос Багдатис, а евентуален съперник в трети кръг може да бъде 23-ят поставен Джон Иснър. Димитров попадна в една осмина със 7-кратния шампион Роджър Федерер и може да се изправи на 1/8-финал срещу швейцарската легенда, а другият най-високо поставен тенисист в четвъртината на Гришо е канадецът Милош Раонич.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички