Пиронкова срещу италианка на старта на "Уимбълдън"


Пиронкова срещу италианка на старта на "Уимбълдън"
Снимка: Getty Images/Gulliver

932 0

Цветана Пиронкова ще срещне италианката Сара Ерани в първия кръг на Уимбълдън, стана ясно след тегленото на жребия за женската част на схемата. Първата ракета на България е играла 4 мача с Ерани досега, като двете са си разменили по две победи.

Последният им мач е от Ролан Гарос 2016, когато в първия кръг Цвети бие с 6-3, 6-2. Това ще е първата среща между двете тенисистки на трева. При успех, полуфиналистката от 2010 година ще срещне 5-та поставена Каролина Возняцки или Тимеа Бабош от Унгария.

Водачката в схемата Анжелик Кербер и втората поставена Симона Халеп започват с квалификантки, а двукратната шампионка Петра Квитова ще играе с шведката Йохана Ларсон в първи кръг. Американката Винъс Уилямс, за която това е 20-то участие в Ол Ингланд Клъб, ще срещне белгийката Елизе Мертенс на старта. Поставената под номер 3 в схемата Каролина Плишкова ще се изправи срещу Евгения Родина от Русия в първия си мач.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички