Денис Истомин не се оказа сериозно препятствие пред Григор Димитров


Денис Истомин не се оказа сериозно препятствие пред Григор Димитров
Снимка: Getty Images/Guliver

7685 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров започна по отличен начин участието си на турнира от серията „1000” (бивша Мастърс”) в Шанхай. Без особени трудности Григор спечели първия си мач – срещу узбека Денис Истомин, с 2:0 сета – 6:3, 6:3.

Кратката ретроспекция от мача сочи следното - само един загубен сервис гейм от Димитров, който надигра по всички показатели противника си.

Началото беше повече от буреносно – Григор не даде точка на Истомин чак в третия гейм, като до този момент вече водеше с цели два пробива. Големият аванс обаче се отрази негативно на българина, който се отпусна и позволи на противника да върне единия пробив след грешка от смач и двойна грешка и намали до 3:4. Това веднага амбицира Григор, който не даде повече гейм до края на сета на Истомин, завършвайки ефектно с пробив за 6:3.

Във втората част мачът тръгна гейм за гейм, като Димитров пръв беше изправен пред проблеми - 15:40 на негов сервис при 2:2, след страховит печеливш бекхенд по диагонала. Точно тогава Григор показа защо е топ 10 играч и се измъкна след гръмотевични сервиси и агресивна игра, с която не даде шанс на узбека да се възползва от шанса си. А наказанието беше мигновено - веднага след като не позволи пробив, българинът проби за 4:2, отново с агресивна игра и диктовка на нещата от форхенд. Това се оказа и решителният момент, който окончателно реши мача, като Григор го затвори с резултат 6:3 и във втория сет.

Следващият противник на Григор ще бъде определен от мача между Жулиен Бенето и китаеца Дзе Джън.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички