Давид Гофен е първият четвъртфиналист на Уимбълдън


Давид Гофен е първият четвъртфиналист на Уимбълдън
Снимка: Getty Images

1125 0

Битка, продължила над 4 часа и половина определи първия 1/4-финалист на "Уимбълдън". Давид Гофен победи Франсис Тиафо с 3-2 (7:6 (7:3), 5:7, 5:7, 6:4, 7:5) и продължава напред.

Първият сет започна отлично за Тиафо, който успя да направи пробив в първия гейм. Гофен успя да възстанови загубеното за 2:2 в четвъртия, като до края и двамата пропуснаха по една възможност за пробив. При 6:6 се стигна до тайбрек, в чийто край Гофен направи два пробива за крайното 7:3.

Вторият сет протече по подобен начин - два пробива и пропуснати възможности, но Тиафо успя да вземе сервиза на Гофен при 5:5, а след това затвори сета при свое подаване за 1-1.

Третият сет бе още по-равностоен и предостави само две възможности за пробив. Гофен изпусна своята при 3:2, а съперникът му се възползва и го проби за 6:5, след което поведе в сетовете.

Белгиецът даде всичко от себе си в четвъртия сет, проби Тиафо и поведе с 4:1. Последва размяна на пробиви за 5:2, след което и за крайното 6:4, като Гофен поведе с 40:15, но имаше нужда от 4 сет точки, за да изравни сетовете.

Решителният пети сет премина без пробиви до 5:5, след което Тиафо пропусна две възможности за това в следващия гейм. Това явно повлия на американеца и той се пропука за решителното 7:5 в полза на Гофен.

Съперник на белгиеца в следващата фаза ще бъде победителят от срещата Камерън Нори - Томи Пол, които играят в момента.

Вижте още: Ник Кирьос изхвърли Циципас от Уимбълдън

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички