"Бях шокиран" - Новак Джокович с първи думи след загубата от Яник Синер на 1/2-финалите на Australian Open


"Бях шокиран" - Новак Джокович с първи думи след загубата от Яник Синер на 1/2-финалите на Australian Open
Снимка: Getty Images

4096 0

Световният №1 в мъжкия тенис - Новак Джокович, констатира, че е изиграл един от най-лошите си мачове на турнир от "Големия шлем".

Това се случи по време на пресконференция след загубата от Яник Синер на 1/2-финалите на Australian Open 2024 (ВИДЕО).

Първите думи на Джокович

"Бях шокиран от нивото си и то в лошия смисъл на думата. В първите два сета почти нямаше нещо, което да правех по правилния начин. Предполагам или поне доколкото си спомням - това беше един от най-лошите мачове, които съм играл на турнирите от "Големия шлем"", започна 36-годишният сърбин.

"Не е много приятно усещането да играеш по този начин. Но в същото време - поздравления за него за това, че правеше всичко по-добре от мен, във всяко едно отношение!".

Новак Джокович

Поражението от Синер бе първо за Ноле в Мелбърн от 2018-а година насам, а той заяви, че никога не е приемал успехите си в Австралия за даденост:

"Серията ми щеше да свърши рано или късно. Беше ясно, че ще се случи, но поне дадох всичко от себе си, имайки предвид обстоятелствата - че не играх добре и че загубих от тенисист, който има много добри шансове да вземе първата си титла от "Големия шлем"", изтъкна Джокович и допълни:

Още: Джон Макенроу за Григор Димитров: Винаги е бил класен играч и добър човек, но имаше и своите проблеми

"Но да - Мелбърн е много специален град за мен, а Australian Open със сигурност е най-добрият турнир в кариерата ми. Надявам се, че ще имам възможността да се върна тук, да играя и да премина през всички тези емоции поне още веднъж".

В заключение, световният №1 бе категоричен, че не смята, че това е 'началото на края' за него, въпреки загубата от Яник Синер.

*От друга страна, самият италианец, логично, бе много щастлив след класирането си на финала на AO 2024 и заяви, че е имал усещането, че сърбинът не играе най-добрия си тенис и че е бил наясно, че ще трябва да мине през него, ако иска да постигне нещо голямо!

Още: Ива Иванова достигна до 1/2-финал, но приказката ѝ на Australian Open 2024 приключи

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички