Два огледални мача излъчиха страхотен четвъртфинален сблъсък на Australian Open 2022


Два огледални мача излъчиха страхотен четвъртфинален сблъсък на Australian Open 2022
Снимка: Getty Images

1271 0

Французинът Гаел Монфис и италианецът Матео Беретини ще се изправят един срещу друг във втория четвъртфинал от горната част на мъжката схема на Australian Open.

Във вечерната сесия в Мелбърн днес (23 януари) двамата записаха чисти победи, за да продължат напред!

35-годишният Монфис продължи с отличната си форма от началото на годината и надви сърбина Миомар Кецманович със 7:5, 7:6(4), 6:3.

*Кецманович трябваше да се изправи срещу Новак Джокович в първия кръг, но се възползва от шанса си и записа три поредни победи, за да достигне първия си осминафинал в турнирите от Големия шлем.

Днес той бе равностоен на Монфис в първите два сета, но класата и опитът на французина си казаха думата и той успя да се наложи с късен пробив и добра игра в тайбрека, след което бе по-убедителен в третата част и затвори мача за 2 часа и 34 минути игра.

В последната среща за деня седмият поставен в схемата Беретини победи Пабло Кареньо Буста от Испания с почти идентичен резултат - 7:5, 7:6(4), 6:4. Италианецът заби 57 уинъра, от които 28 аса, а победата дойде след 2 часа и 22 минути.

Монфис и Беретини преследват трето участие в полуфиналите на Големия шлем в кариерите си, като италианецът, който игра финал на Wimbledon миналата година, е спечелил и трите си мача с Монфис до момента!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички